Workshops & Lezingen

Word een duurzaamheids-guru tijdens workshops & lezingen op MaC Festival

Ga mee op de duurzame winkelroute van Den Haag! 

Start tijden route vanaf het Lange Voorhout

12:30 uur

14:30 uur

16:00 uur

Deelname is gratis

 

De winkelroute duurt ongeveer 45-60 minuten

Beleef de elektrische step en ga op tour langs duurzame winkels in Den Haag

Welke winkels in Den Haag zetten zich nou écht in voor duurzaamheid? Waar kan jij producten bemachtigen die tegelijkertijd mee helpen aan een duurzame omgeving? 

Tijdens de Duurzame Winkelroute van Eerlijk Winkelen en MaC Festival kom je daarachter! Dit zijn niet zomaar duurzame winkelroutes, deze route legt u namelijk met maximaal 10 personen af op de elektrische step!

Stichting EerlijkWinkelen is opgericht met als doel consumenten de weg te wijzen naar winkels die fair trade, biologische en/of tweedehands producten verkopen. De aandacht voor duurzaamheid en het assortiment duurzame producten groeit. Onze missie is om dat kleine aandeel te laten groeien en het grote publiek te laten zien dat eerlijk winkelen hip en leuk is. Dat het niet per se duurder hoeft te zijn en dat duurzame producten het steeds beter verkrijgbaar zijn.

Ga Den Haag (Groeps Arrangementen Den Haag) is ontstaan in 2016 op initiatief van twee stichtingen: De Ooievaart en City Mondial. Ga Den Haag komt tegemoet aan de wens van bezoekers om tegen eerlijke prijzen (zonder hoge commissies) mooie dagjes uit  te kunnen boeken. ​Ga Den Haag wil haar liefde voor heel Den Haag (hotspots én kanswijken) delen met zoveel mogelijk bezoekers. Onze doelstelling is het toerisme in Den Haag extra impulsen geven vanuit een sociaal maatschappelijke invalshoek. We geven een ontspannend inkijkje in de kleurrijke wijken en de historie van Den Haag. Zo bevorderen we de interesse bij de bezoeker én de lokale economie.

Inschrijven en mee gaan op de route is gratis! U kunt kiezen tussen de volgende tijden:

- 12:30 uur start route vanaf Lange Voorhout
- 14:30 uur start route vanaf Lange Voorhout
- 16:00 uur start route vanaf Lange Voorhout

De duurzame winkelroute duurt ongeveer 45 min - 60 minuten

Fair Fashion? Doe het zelf!

Start tijd workshop

13:00 uur

 

Deelname is gratis

 

De workshop duurt ongeveer ongeveer 45-60 minuten

Fair Fashion? Doe het zelf!

Awearness Fashion houdt zich al ruim tien jaar bezig met het landelijk promoten van duurzaamheid in mode. Veel mensen weten inmiddels dat de omstandigheden in de kledingindustrie slecht zijn voor zowel mens als milieu. Maar wat kun je daar nu eigenlijk zelf aan doen? 

 

Awearness Fashion initiatiefnemers Jeannette Ooink en Wilma Mulder vertellen je daar meer over tijdens een korte lezing, waarbij je veel voorbeelden van (lokale) duurzame mode te zien krijgt. Daarna ga je op zoek naar je eigen bewuste keuzes in de workshop ‘Fair Fashion? Doe het zelf!’ 

 

Workshop ‘Fair Fashion? Doe het zelf!’ op MaC Festival!

 

Je eigen trui breien van diervriendelijke Nederlandse wol is natuurlijk hartstikke duurzaam, maar Zelf Doen in de duurzame mode betekent meer dan dat. Want wist je dat de meeste milieuschade veroorzaakt wordt tijdens en na het gebruik van je kleding? En hoe kun je er nou voor zorgen dat de mensen die jouw kleding maken een eerlijk loon ontvangen? Vragen te over, en het is beslist niet gemakkelijk om overal een antwoord op te vinden. Maar tijdens deze lezing + workshop van Awearness Fashion doe je binnen een uur nieuwe inzichten op waarmee je voortaan bewuster en beter geïnformeerd je eigen duurzame keuzes kunt maken. 

Proef de duurzaamheid met Eiber Bier & The Chocolate Shop

Start tijd workshop

16:30 uur

 

Deelname kost €7,50

 

De workshop duurt ongeveer ongeveer 45-60 minuten

Proef, ruik en beleef de duurzaamheid met Eiber Bier en The Chocolate Shop

Een workshop voor échte duurzame genieters! Proef, ruik en beleef met de Haagse ondernemers Eiber Bier en The Chocolate shop

Jullie zijn welkom om samen met Eiber bier en The Chocolate Shop deze bijzondere combinatie van echt lokaal Haags bier en exclusieve bean-to-bar chocolade te komen proeven. Speciaal voor jullie hebben Jasper en Ray bij drie bieren van Eiber een mooie selectie gemaakt van chocolades die een extra dimensie geven aan deze pairings. Daarbij wordt er uitleg gegeven over de productie en het karakter van de verschillende bieren en hoe deze samensmelten met de uiteenlopende smaaktonen van de mooie chocolades. Laat je verrassen en ga met ons mee op ontdekkingsreis!

Food pairing met biologische thee en single origin chocolade

Start tijd workshop

14:15 uur

 

Deelname kost €7,50

 

De workshop duurt ongeveer ongeveer  45-60 minuten

Een zogenaamde food pairing die de zintuigen prikkelt en de kinderlijke nieuwsgierigheid verrast. Let op; hierna wil je nooit meer iets anders!

The Chocolate Shop & Travelling Tea organiseren tijdens het MaC festival een food pairing met biologische thee en single origin chocolade. Maak kennis met de bijzondere ‘losse blaadjes’ thee van Travelling Tea die zij direct importeren van biologische theeplantages uit o.a. Sri Lanka, China en Japan. Zij vertellen over de herkomst, het productieproces en de zetwijzen die bij deze thee horen. Elegante en exotische smaakcombinaties worden er gecreëerd samen met de fair trade bean-to-bar chocolade van The Chocolate Shop. The Chocolate Shop werkt direct met cacaoboeren, -plantages en chocolademakers, die deze bijzondere chocolade maken. Zij vertellen over de gehele transparante en traceerbare productieketen dat betrokken is bij de totstandkoming van dit natuurproduct. Verwacht een smaakvolle reis met deze twee natuurproducten, die we ten onrechte als vanzelfsprekend beschouwen. Een zogenaamde food pairing die de zintuigen prikkelt en de kinderlijke nieuwsgierigheid verrast. Let op; hierna wil je nooit meer iets anders.

Duurzaam Reizen doe je zo!

Start tijd workshop

15:30 uur

 

Deelname is gratis

 

De workshop duurt ongeveer ongeveer  45 minuten

lezing/workshop door Fantastbaar

Meer informatie over deze lezing volgt.

© 2019 door MAC Festival. Proudly created with Wix.com.